MISSIE & VISIE

Contact:

Boerhaavelaan 59
7555 BB te Hengelo
T 088-5374500
F 088-5374501
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo2trans
RenateOnze missie luidt:
Het Laboratorium Pathologie Oost-Nederland richt zich op een snelle, doelmatige en goede dienstverlening aan aanvragend arts en ziekenhuis.

Het pathologieonderzoek staat aan de basis van de diagnose van lichaamsweefsel of lichaamscellen. Dit betekent dat pathologisch onderzoek vaak doorslaggevend is voor de verdere behandeling van de patiënt. Tegelijkertijd zijn de bevindingen van de patholoog meestal niet zwart-wit, maar liggen ze genuanceerder.
Het proces van onderzoek tot diagnose stelt eisen aan ons laboratorium. De bevindingen dienen van hoge kwaliteit te zijn, aangezien de behandelend arts zich vaak primair hierop baseert. Dit betekent dus ook dat de gehele keten hoge kwaliteit moet bieden en dat het laboratorium de belangrijke ontwikkelingen in de pathologie nauwgezet dient te volgen.
Vanwege de breedte en complexiteit van het vakgebied is het voor een patholoog onmogelijk om het totale vakgebied te bestrijken. De schaalgrootte van LabPON stelt onze pathologen in staat zich extra te verdiepen in deelgebieden van de pathologie, waardoor de kwaliteit zich in de volle breedte op hoog niveau bevindt.

De kwaliteit van de diagnostiek wordt verder bepaald door de ter beschikking staande methoden en technieken. Ook hierin streeft LabPON naar een breed verrichtingenpakket, voortdurende innovatie en 'state of the art' werken.
In 2013 heeft LabPON een start gemaakt met het concept van digitale pathologie. Dit betekent dat de patholoog zijn diagnostiek niet meer uitvoert met een microscoop, maar met behulp van een digitaal plaatje op het beeldscherm. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk dat de patholoog op termijn wordt ondersteund door software die pre-analyses uitvoert.

Naast verantwoordelijk voor de primaire diagnostiek, is ons laboratorium tevens gesprekspartner bij een groot aantal patiëntbesprekingen. Hiertoe maken onze pathologen veelvuldig gebruik van moderne technieken voor videoconferencing.

Hoewel de pathologie medisch gezien meestal geen urgent vak is, is er sprake van een toenemende druk om de diagnostiek snel beschikbaar te stellen. Echter, deze diagnostiek is afhankelijk van een reeks opeenvolgende technische handelingen, die elk (veel) tijd vergen. Hierdoor kent de pathologie een relatief lange responsetijd. LabPON streeft naar verkorting van deze doorlooptijd door middel van technische innovaties.