Nieuwsbrief mei 2017

Indicatieve uitstrijk baarmoederhalskanker

Met ingang van 1 januari 2017 geldt de nieuwe landelijke richtlijn cervixcytologie, waarbij ook nieuwe formulieren zijn vastgesteld. Helaas komt het nog dagelijks voor dat wij de oude en daardoor “vervallen” formulieren ontvangen.
Wij verzoeken u daarom alle oude formulieren te verwijderen.
Het nieuwe formulier ”indicatieve uitstrijk baarmoederhalskanker” kunt u downloaden van onze website.

Inzend en verpakkingsinstructies

Raadpleeg de inzendinstructies op de website van LabPON voor de correcte handelwijze omtrent verpakking, fixatie en insturen van lichaamsmateriaal. Ook de verschillende aanvraagprocedures en eventuele patiëntinstructies zijn hier beschreven.

Uitbesteding onderzoek

In beginsel voert het laboratorium alle bepalingen zelf uit. In uitzonderlijke gevallen kunnen bepaalde onderzoeken worden uitbesteed aan een ander laboratorium, als de bepaling niet binnen ons laboratorium verricht kan worden of als de benodigde expertise op dat moment niet bij ons beschikbaar is.

Inzending is contract

We zijn verplicht te vermelden dat elke door ons geaccepteerde inzending (monster met volledig ingevuld aanvraagformulier) moet worden beschouwd als een ‘overeenkomst’ met LabPON.

Symposium “het onderbuikgevoel”

Vandaag 16 mei organiseren de laboratoria LabMicTA, LabPON en Medlon, in samenwerking met de WDA Enschede, een gezamenlijk symposium voor doktersassistenten in regio Twente en de Oost Achterhoek. Het symposium was na opening van de inschrijving na ruim twee weken volgeboekt. Goed nieuws!
Voor eventuele vragen kunt u zich richten tot de afdeling Relatiebeheer via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 088-5374245.

Lotte Huijgen

lottePer 2 januari is Lotte Huijgen als patholoog werkzaam bij LabPON. Zij heeft haar opleiding tot patholoog afgerond op 31 december 2016 in het Universitair Medisch Centrum Groningen en heeft een deel van haar opleiding gevolgd in de Isala klinieken Zwolle en Pathologie Friesland Leeuwarden. Hiervoor heeft ze een jaar gewerkt als ANIOS op de Spoedeisende Hulp in het Ropcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. In eerste instantie zijn haar aandachtsgebieden gastro-intestinale pathologie en nefropathologie.

Kimberly van der Oord

kimberlyPer 10 april is Kimberly van der Oord als algemeen patholoog werkzaam bij LabPON. De basisopleiding en specialisatie opleiding zijn gevolgd in Amsterdam aan het Vu medisch centrum. Per 1 april 2017 heeft zij haar specialisatie afgerond.
Haar persoonlijke voorkeur ligt bij de dermatopathologie en hematopathologie.

Anton Romeijn

antonPer 1 mei is Anton Romeijn als patholoog werkzaam bij LabPON. De specialisatie tot patholoog heeft hij gevolgd in het Universitair Medisch Centrum Groningen en afgerond op 19 maart 2017. Voor deze specialisatie heeft hij twee jaar als AIOS bij de dermatologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen gewerkt. De dermatopathologie en wekedelen pathologie zullen in eerste instantie zijn aandachtsgebieden zijn.